Image
ImageImage
Image

Ofte stilte spørsmål

Jeg har kommet inn på Disippel? Har jeg kommet på riktig fordypning?

Disippel er klassekoden på bibelskolen. Så når du har søkt, vil du legges automatisk inn i disippelklassen. Du kommer fortsatt inn på ditt fordypningsvalg. Som regel er det ditt førstevalg, som du får.

Hva lærer jeg på bibelskolen?

Et år på bibelskole inneholder forskjellig undervisning. Ukentlig har du bibelundervisning, fellesundervisning innen ulike temaer og undervisning i din valgte fordypning. Det settes av tid til flere indre prosesser, du har gruppeoppfølging og en-til-en oppfølging i løp av skoleåret. I tillegg til dette vil du ha praksis i og ut fra kirkens aktiviteter.

Når er det skole?

En normal skolehverdag er tirsdag- fredag klokken 08.30-14.30. Det forekommer at man kan bli pålagt obligatorisk undervisning på kveldstid og i helg. Dette vil da bli informert om i god tid.

Hvilke fordypninger finnes?

Bibelskolen tilbyr fordypning innen fire ulike områder. Menighet, Lovsang, Opplev og Kreativ. Disse fire fordypningene ser på kirke fra fire ulike perspektiv, men ønsker alle å motivere for etterfølgelse av Jesus. Mer informasjon om de ulike fordypningene finner du under fordypning.

Reiser bibelskolen på turer?

Ja, bibelskolen har ulike turer og ekskursjoner i løpet av et skoleår. Noen turer foregår i Norge, mens vår langtur går til Kenya. Alle turene er obligatoriske.

*Evt. endringer i land og turer kan forekomme.

Har skolen noe globalt tilbud?

Bibelskolen har flyttet det globale tilbudet fra FBO til Dscovr.no Dette har vi gjort for å tilby den beste globale opplevelsen for deg som elev.  På dscovr.no vil du ha muligheten til å være minst 6 måneder i Kenya. Skolen har  10 plasser. Er dette noe for deg, se nærmere på nettsiden. www.dscovr.no

Har Bibelskolen leiligheter til leie?

Ja! Bibelskolen har et tilbud hvor vi  kan formidle bokollektiv for ca. 8 elever. Du kan finne mer ut om dette ved å klikke på linken Bokollekiv.

Bonusen med FBO-kollektivtet er at det er lokalisert 400 meter fra skolen. Du deler rom med en annen og leilighet med 7 andre. Skolen disponerer flere leiligheter i samme bygård, som gjør at du kan få et godt miljø og et trygt førsteår på Oslolivet.

Videre har kirken en Facebook-side hvor det formidles rom og hele kollektiv under Fila Bolig.  Bli medlem i gruppen og få tilgang til boliger i Oslo.

Hvor mye koster et år på bibelskole?

Bibelskoleåret koster 10.000 kr per semester (20.000 kr pr år). I løpet av skoleåret har vi egenandeler for obligatoriske turer: Tur til Kenya kr. 25.000,-*(avhengig av valuta og priser), storbytur i Europa kr. 3.000,- samt egenandel for transport på turer innad i Norge på inntil kr. 600,-. Har du OPPLEV som din fordypning,  tilkommer en egenandel på kr. 8.000,-

Skoletur på starten og slutten av skoleåret er inkludert i skolepengene.

*Gjennom året reiser vi på kortere og lengre studieturer. Prisene for tur er et estimat og kan justeres grunnet usikker prisvekst det kommende året. Vi regner med at prisene vil komme på ca +/- 10% av oppgitt pris på skoleturen.

Retningslinjer for betaling

Kan jeg jobbe ved siden av skolen?

Oslo er en dyr by å bo i. Derfor skaffer de fleste av elevene seg en deltidsjobb i løp av skoleåret. Vi gjør likevel oppmerksom på at det aller meste av skolens praksis foregår etter ordinær skoletid fordi praksis som oftest er med frivillige i kirken.

Hva er praksis?

Praksistiden er avsatt ukentlig for å være med å bidra i og ut fra kirkens arbeid.  Det finnes ulike praksiser tilpasset de ulike fordypningene. Målet med praksisene er at du skal tilegne deg ferdigheter på nye områder og andre måter enn hva du kanskje tidligere har gjort. All praksis er ikke nødvendigvis morsomt, men all praksis er karakterbyggende og lar deg få oppdage nye sider ved deg selv.

Hva om jeg ønsker å bytte fordypning?

Ønsker man å bytte fordypning må dette gjøres ved å sende endring til bibelskolen@filadelfia.no Vi anbefaler at du tar kontakt med oss tidlig om du skulle ønske å bytte fordypning.

Hvilke aldersgruppe er Bibelskolen for?

Bibelskolen er for alle som ønsker å ta et annerledes skoleår, enten du er i starten av studiene, trenger et pauseår før du skal starte å studere eller før du skal jobbe fulltid. Hovedmålgruppen for bibelskolen er fra 18 - 24 år. Flesteparten av våre elever er i denne alderen.

Hvilke kvalifikasjoner må jeg ha for å søke bibelskolen?

For å søke elevplass på bibelskolen må du være 18 år.

Er bibelskoleåret støttet av Lånekassen?

Bibelskoleåret er støttet av Lånekassen som fulltidsstudium.
Du finner mer informasjon om lån og stipend på www.lånekassen.no

Får man studiepoeng på Disippel?

Du får ingen studiepoeng eller tilleggspoeng for et bibelskoleår.

Er det noe søknadsfrist?

På bibelskolen er det mulig å søke plass frem til skolestart. Men plassene fylles raskt opp, slik at vi anbefaler at du søker tidlig.

Hvordan søker jeg?

Du kan søke bibelskolen ved å fylle ut grunnleggende kontaktinformasjon på søknaden, samt litt hvorfor du søker og hvilke fordypning du ønsker deg.
Når søknaden er sendt inn, vil du bli kontaktet av en i bibelskolen som bekrefter at vi har mottatt og lest søknaden din.

Hvordan takker jeg ja til plassen?

Som svar på søknaden din vil du motta et Opptaksbrev, Ordensregler for bibelskolen og et angreskjema. Når du mottar dette, trenger du bare svare på mailen du har fått med:

“Ja, jeg ønsker plassen”

Hva hvis jeg angrer på plassen?

Fra du takker ja til skoleplassen, har du 14 dagers angrerett. Du benytter angrerettskjemaet og sender det i retur til e-posten du har mottatt opptaksbrev fra.

Image