ImageImageImageImageImage

Kort om Opplev

Dette er linjen for deg som liker å oppleve nye steder og utforske nye aktiviteter. Det kan være alt fra en fjelltopp eller en dyp dal, en kafé på Grunerløkka eller til Botanisk hage i Oslo. Alt fra isbading og strikkhopp til keramikkurs og telttur på vidda. 

Kanskje er dette året du finner ut at du har et skjult talent for klatring eller kanskje du går fra å ikke like naturen til å bli en fullblods hengekøyeentusiast. 

Dette er en linje med godt spenn i opplevelser og vi legger til rette for at elevene kan få være med å utforme årsplan i form av hva vi ønsker å oppleve sammen. Det er ingen krav til tidligere erfaringer eller ekspertise.

Året på Opplev

I løpet av året skal vi sammen få oppleve en rekke nye ting. Vi skal på turer sammen samt menge oss i gode aktiviteter i nærområdet. Opplev handler ikke bare om fjellturer og byliv. Fordypningen kombinerer det beste av spennende opplevelser med bibelfordypning, selvledelse, kirke og diakoni. Derfor vil også noen av  fordypningsdagene foregå sammen med menighetsfordypningen. Kanskje noen opplever at de har en indre forkynner eller kanskje diakoni eller kirkeplant er noe for deg? Undervisningstemaer for året vil bl.a være prekenlære, diakoni, misjonale menigheter, livslang etterfølgelse, sjelesorg, ledelse, trosformidling ++ 

Turer/opplevelser 

Året på Opplev skal i stor grad utformes av elevene sammen med linjelærer. Men vi har allikevel noen satte turer/opplevelser. Disse er:

Blåtur: På starten av høsten skal vi på tur sammen hvor elevene bare får vite hva de skal ha med seg og når vi skal dra. Her planlegger linjelærer fullt opplegg og det eneste elevene får vite på forhånd i tillegg til pakkeliste, er at vi skal kose oss en hel del og bli godt kjent. 

Stad: Vi tar turen opp til Stad for surfing / fisking / fjelltur / badstue / skating / sauesanking ++. Her tilbringer vi en liten uke på kommahuset  hvor skal bo. Uken vil bestå av en blanding av friluftsliv, bibelundervisning, bålkos og spillkvelder! 

Vintertur: I løpet av vinteren drar vi på hyttetur hvor vi nyter gode dager på hytta og i skibakken/skiløypene. Ski, aking, bålkos, spillkveld, snøhulebygging m.m. Vinteraktivitetene er mange, og aktivitetene planlegges etter elevenes ønske. 

Linjetur til Stockholm: Sammen med menighet- og lovsangsfordypningen, tar vi turen til Stockholm på vårparten hvor vi får oppleve menighetsliv i Stockholm. Vi besøker Filadelfiakyrkan Stockholm, Hillsong Stockholm, St Clara Kyrkan og andre kirker. Vi skal kose oss på tur med alt fra minigolf og bowling, til bruktmarkeder og kafébesøk. 

Fellestur til Kenya: Sammen med hele klassen skal vi tre uker til Kenya på misjonstur. Trykk deg videre for å lese mer om denne turen!

Image
Image

Eksempler på tidligere opplevelser i tillegg til turer:

 • Oslo klatresenter
 • Botanisk hage
 • Baristakurs
 • Kajak i Akerselva og ut i Oslofjorden
 • Tryvann skipark
 • Frisbeegolf
 • Overnatting i hengekøye i Oslomarka
 • Paddel
 • Matutdeling blant byens vanskeligstilte
 • Henie Onstad Kunstsenter
 • Langhelg i telt: Fra Undredal til Geiranger

Praksis:

Det finnes grunner til at vi har praksis, men vi mener du som elev har best utbytte av læringen når du kan sette teori i sammenheng med praksis. Dette gjør at vi sammen med kirken har praksiser både innad i kirken, men også diakonale praksiser i byen. 

Det vi må lære før vi kan gjøre det, det lærer vi ved at vi gjør det

 • Aristoteles

Hver mandag avspaserer elevene i vanlig skoletid og så skal disse timene fylles med praksis. Slik det ser ut er det i snitt 4 timer praksis i uken + praksis på diverse konferanser m.m.

Vi ønsker å legge til rette for at du skal få en god praksis der du kan vokse i dine gaver. Samtidig ønsker vi å gi et større mangfold og et større bilde av hvordan det kan uttrykkes. 

Vi har tidligere hatt elever i praksis på følgende steder:

Av listen over kan vi se at praksis kan by på så mangt. Også innenfor de ulike livsfasene eller avdelingene, er det et bredt mangfold av oppgaver. Det være seg alt fra forkynnelse og gudstjenesteproduksjon, til sying av kostymer til julekonsert eller matutdeling til byens trengende. Det er mange valgmuligheter, og du kan selv få velge det området du ønsker å vokse og utvikle deg i. 

Vi vil også koble med lokale samarbeidspartnere når vi er på turer og utflukter i inn- og utland. Ved å koble oss direkte inn i lokale arbeid, kommer vi mer på innsiden av arbeidet. Dette vil makse praksisopplevelsen!

Priser:

Skolepenger: kr. 20.000,-

Linjeturer: Storbytur i Europa kr. 3000,-

Fellestur: Kenyatur kr. 25.000,-

Opplev tilleggspris: kr. 8.000,-

Aktuelle turtillegg: Prisene kan endres med ca + - 10%. med forbehold om endringer på priser og reisemål

Image
Image
Image
Image
Image
Image

  SØK BIBELSKOLE HER

  Image