ImageImage

Klassetur til Kenya

Et år på bibelskole handler om mer enn bare undervisning og praksis i kirken. Det handler om fellesskap, gode relasjoner og nye erfaringer som du får i løpet av året. Nye vaner som innlæres og uvaner som vi forsøker å luke bort. Midt i alt dette får du være med på klassetur til Kenya. Tre uker hvor vi endrer fokus bort fra meg til et fokus om hva jeg kan gjøre for andre.

Vi legger opp Kenyaturen hvert år i samarbeid med Nairobi Chapel, som er en lokal samarbeidsparter med bibelskolen, og med vårt globale tilbud på Dscovr.no Ut ifra dette samarbeidet besøker vi kirker, skoler, fengsel, barnehjem med mer.

Avhengig av de ulike prosjektene vi er en del av, kan vi være med å bygge hus, gjøre diakonalt arbeid, ha dans og drama, vitnesbyrd og dele tro og levd liv. Vi tror at vår felles drøm om å gjøre Jesus synlig, er relevant uavhengig om vi er i Nairobi, Oslo eller på landsbygda utenfor Meru. Gud bruker oss der vi er!

I tillegg får du mye tid til å bli godt kjent med klassen, med en ny kultur og ikke minst oppleve mange av de safaridyrene andre bare drømmer om å få se.

Praktisk informasjon

Kenya er et land i Øst-Afrika som vi har god kjennskap med å reise til. Vi har misjonærer som bor i Nairobi, og er tett koblet på den lokale kirken. Klasseturen til Kenya legges som regel alltid i løpet av månedene februar -mars. Det gjør at du må ha gyldig pass 6 måneder etter hjemkomst tilbake til Norge.

Visum: Kenya er et land vi må søke visum for å komme inn i. Dette gjøres digitalt og er en enkel prosess å gjennomføre.

Økonomi: Turen koster 25 000-27 000 kroner. Litt avhengig av valutakurser, men vi forsøker alltid å få mest mulig tur ut av minst mulig. Helt praktisk mottar du egne fakturaer for tur. Dette betales inn i forkant av turen. Turen er obligatorisk.

Mat og drikke: Vi anbefaler alltid at du har med deg noe fiber (knekkebrød eller lignende) og om du har matallergier, kan det være kjekt å ha med noe ekstra for sikkerhetens skyld. Kenya er langt fremme med tanke på allergier, men anbefalingen er alltid å ha noe med som både gir matlyst og hemmer hjemlengselen.

Boforhold: Når vi er i Kenya er boforholdene alltid OK. Men forvent ikke hotellstandard der vi er. Vi er på misjonstur, og ønsker også at vi skal leve tett på livet som en kenyaner har.

Turist: Det blir masse tid til å være turist. Suvenirer kan kjøpes, markeder besøkes og kameraet får nok å ta bilder av. Det er Safari og kultur, hvor enn du ser.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
    Image